con No hay comentarios

Walt Disney: entre la realitat i la llegenda

 

Vida i obra d’una de les llegendes cinematogràfiques més iconogràfiques de la història del cinema

 

SINOPSI

Poques personalitats públiques hi ha al segle XX que hagin despertat admiracions i odis a parts iguals com Walter Elias Disney, en art Walt Disney. Fundador d’un imperi que encara avui continua essent un referent en el món de l’entreteniment familiar, la seva figura està carregada de llegendes urbanes que van sobrevivint al pas del temps, la més destacada de les quals és que està congelat.

D’incert origen (sempre s’ha especulat de si va néixer a Almería), Disney va aterrar a Hollywood a principis dels anys vint i només es va dedicar a l’animació quan va fracassar en el terreny de la direcció convencional. L’any 1923 funda la seva productora, que en pocs anys donarà figures tan icòniques com Mickey Mouse (1928), i les seves magnífiques “Silly Symphonies” (1929-1939). Amb la realització del seu primer llarg, Blancanieves y los siete enanitos (1937) es consolida un imperi que continuarà amb films com Pinocho (1940), Fantasía (1940), Dumbo (1941) o Bambi (1942). I després d’uns anys certament difícils, la ressurrecció vindrà amb un altre conte de fades, La Cenicienta (1949), a la que seguiran altres clàssics com Peter Pan (1953), La dama y el vagabundo (1955), La bella durmiente (1959), la creació dels famosos parcs d’atraccions, programes a la televisió i d’altres formes d’entreteniment.

La conferència s’endinsa en la vida i obra de l’anomenat “Mag de Burbank”, desmuntant creences errònies, aclarint misteris, i situant en la posició que mereix una de les figures més carismàtiques del cinema de tot el segle XX.

MTI2MDUwMjQ3NzMzNDYzMDUw

 

– Títol original: “Walt Disney: entre la realitat i la llegenda”

– Any d’estrena: 2002

– Muntatge del director: 2008

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Walt Disney, Roy Disney, Mickey Mouse, Blancaneus, Pinotxo, Ànec Donald, La Ventafocs…

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar