con No hay comentarios

Un viatge a Roma a través del Cinema

 

 

Un recorregut per algunes de les pel·lícules més famoses de la història rodades o ambientades a la ciutat eterna.

 

SINOPSI

Poques ciutats d’arreu del món resulten tan evocadores a tots nivells com Roma. Si Nova York és la capital del món, i París la d’Europa, la Città Eterna, com se la coneix, és la capital del món antic. En el transcurs de la seva història, va dominar el Mediterrani i bona part d’Europa, estenent la seva influència en la societat, la cultura, la llengua, la literatura, l’arquitectura, la filosofia, la religió, el dret i l’art.

Aquesta, com totes les conferències “de viatges”, va adreçada tant a aquells que ja coneixen la ciutat com els que no l’han visitat, i proposa fer un recorregut pel seu centre històric visitant alguns dels llocs que han estat escenari, en la ficció o en la realitat, d’algunes de les pel·lícules més famoses de la història del cinema.

Així doncs, es visita el Colisseu però també la Via del Fori Imperiali, el Monument de Vittorio Emanuele II. No oblidem el Panteó, ni tampoc la Fontana di Trevi. Fem una volta pel Vaticà i acabem visitant tres grans estudis cinematogràfics, el més famós dels quals és, naturalment, Cinecittà. I ho farem de la mà de pel·lícules com Gladiator (2000), Vacaciones en Roma (1953), Bajo el sol de la Toscana (2003), Umberto D (1952), Las sandalias del pescador (1968), El tormento y el éxtasis (1965), La dolce vita (1960), i Pan, amor y fantasía (1953), entre moltes d’altres.

 

– Títol original: “Un viatge a Roma a través del cinema”

– Any d’estrena: 2016

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Russell Crowe, Gregory Peck, Audrey Hepburn, Anthony Quinn, Charlton Heston, Rex Harrison, Marcello Mastroianni, Vittorio de Sica…

 

6EC5E6860

També et pot interessar