con No hay comentarios

Un viatge a París a través del Cinema

 

 

Un recorregut per algunes de les pel·lícules més famoses de la història rodades o ambientades a la ciutat de les llums

 

SINOPSI

Després de Nova York, possiblement sigui París la ciutat que ha servit d’escenari a més pel·lícules. I no només perquè és la ciutat romàntica per excel·lència, sinó també perquè no deixa de ser la capital d’Europa, i fins fa un segle, la capital del món. Ciutat de molts i magnífics museus, de gran arquitectura i de gran cultura, la seva vinculació amb el 7è art és essencial: a París va tenir lloc la primera projecció pública del cinematògraf dels Lumière.

Aquesta conferència va adreçada tant a aquells que ja coneixen la ciutat com els que no l’han visitat, i proposa fer un recorregut pel centre històric de la ciutat visitant alguns dels llocs que han estat escenaris, en la ficció o en la realitat, d’algunes de les pel·lícules més famoses de la història del cinema.

Així doncs, es visita el Bosc de Boulogne, però també l’Arc de Triomf i els Camps Elisis, el Moulin Rouge i el barri de Montmartre. No oblidem el Museu del Louvre i la Catedral de Notre Dame i naturalment, el monument més famós de la ciutat, i un dels més reconeixibles a nivell mundial: la Torre Eiffel. I ho fem de la mà de pel·lícules com Gigí (1958), Al final de la escapada (1959), Moulin Rouge (2002), Amélie (2001), La invención de Hugo (2011), El Jorobado de Notre Dame (1995), El Código da Vinci (2006), Ratatouille (2007), Panorama para matar (1985), i Una cara con ángel (1957), entre moltes d’altres.

467022 trailer

 

– Títol original: “Un viatge a París a través del cinema”

– Any d’estrena: 2015

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Fred Astaire, Audrey Hepburn, Maurice Chevalier, Jean Paul Belmondo, Nicole Kidman, Ewan McGregor, Audrey Tautou, Tom Hanks, Roger Moore…

 

6EC5E6860

També et pot interessar