con No hay comentarios

Un viatge a Nova York a través del Cinema

 

Un recorregut per algunes de les pel·lícules més famoses de la història rodades o ambientades a la ciutat dels gratacels.

 

SINOPSI

Possiblement Nova York és la ciutat que ha servit d’escenari a més pel·lícules. La seva condició de capital mundial, amb una especial rellevància pel que fa a les finances (Wall Street), el comerç (la 5ª avinguda), la política (seu de l’ONU), o l’entreteniment (Broadway), afegit a la seva extraordinària fotogènia, l’han convertit en lloc on han transcorregut centenars de pel·lícules. I a banda de ser un dels llocs més fotografiats del planeta, no podem oblidar la seva vinculació amb el cinema: Nova York va ser el lloc on es van rodar les primeres pel·lícules abans que uns peoners capitanejats per Cecil B. De Mille fundessin Hollywood.

Aquesta conferència va adreçada tant a aquells que ja coneixen la ciutat com els que no l’han visitat, i proposa fer un recorregut pel barri de Manhattan visitant alguns dels llocs que han estat escenaris, en la ficció o en la realitat, d’algunes de les pel·lícules més famoses de la història del cinema.

Així doncs, es visita l’Estàtua de la Llibertat, Wall Street, Little Italy, Broadway, l’Empire State, l’edifici de la ONU, el MOMA, i Central Park, i d’entre les pel·lícules que es comenten, El planeta de los simios (1968), Ghost (1989), El padrino (1972), Yanqui Dandy (1942), King Kong (1933), Superman (1978), Con la muerte en los talones (1959), La tentación vive arriba (1955), Manhattan (1979), Melodías de Broadway 1955 (1953), o Gangs of New York (2002).

0-TITOL CONFE copia

 

– Títol original: “Un viatge a Nova York a través del cinema”

– Any d’estrena: 2015

– Durada: entre 50 i 75 minuts

– Intèrprets: Frank Sinatra, Gene Kelly, Charlton Heston, Marlon Brando, James Cagney, Cary Grant, Marilyn Monroe, Woody Allen, Fred Astaire, Cyd Charise…

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar