con No hay comentarios

Shakespeare i el cinema: guia bàsica (II)

 

Segona part de la guia per conèixer (i estimar) Shakespeare a través d’algunes de les seves millors adaptacions fetes en cinema.

SINOPSI

Segona part de “Shakespeare i el cinema. Guia bàsica”, la conferència proposa conèixer algunes de les grans obres del famós dramaturg anglès a través d’algunes de les millors adaptacions que s’han fet en cinema.

I és que el Setè Art ha estat qui ha contribuït, més que cap altra expressió artística, a la difusió del patrimoni del Gran Bard. Centenars d’adaptacions s’han dut a terme al darrer segle de les seves obres (per posar un exemple, només Hamlet compta amb prop de 70 versions), i aquesta sessió proposa acostar-nos a elles sens el temor (infundat) de ser obres críptiques o poc accessibles, al contrari, destacant un missatge que continua ben vigent transcorreguts més de quatre segles de la mort de Shakespeare.

Després d’analitzar a la primera part com el cinema ha tractat el propi Shakespeare amb dues destacades pel·lícules com són Shakespeare in love (John Madden, 1997) i Anonymous (Roland Emmerich, 2011), i d’haver repassat les seves comèdies, en aquesta segona conferència es proposa un repàs als seus drames històrics (Enric IV –parts 1 i 2-, Enric V i Ricard III), i a algunes de les seves seves grans tragèdies (Romeu i Julieta, Macbeth, Otel·lo, Juli Cèsar, Hamlet i El Rei Lear). I tot amb explicacions sobre la gènesi de l’obra acompanyades d’escollits fragments de les millors adaptacions que s’han fet en cinema, que van des de directors com Laurence Olivier a Kenneth Branagh, passant per Orson Welles, Joseph Leo Mankiewicz o Franco Zeffirelli, entre d’altres.

En  un llenguatge planer, apta per a tots els públics, però sense faltar el respecte a l’autor, la segona part de “Shakespeare al cinema: guia bàsica”, posa a l’abast de qualsevol persona interessada, el descobriment (o redescobriment) d’un dels grans patrimonis literaris mundials.

SHAKESPEARE II quadrada

 

– Títol original: “Shakespeare i el cinema: guia bàsica (II)»

– Any d’estrena: 2019

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Marlon Brando, Laurence Olivier, Kenneth Branagh, Orson Welles, Mel Gibson, Jon Finch, Leonardo Di Caprio, Ian McKellen…

6EC5E6860

També et pot interessar