con No hay comentarios

Com es va forjar una llegenda:

“Lo que el viento se llevó”

 

L’apassionant història que hi ha al darrera de la realització de la pel·lícula més famosa de tots els temps.

 

SINOPSI

L’any 1939 va ser un gran any per la indústria de Hollywood. Segons els experts, el millor del que avui considerem el “daurat”, de quan a la pantalla no hi sortien actors i actrius, sinó deus i deeses. Aquell va ser l’any de l’estrena d’El mago de Oz, però també de La diligencia, Cumbres borrascosas, La solterona, Adiós Mr. Chips, Ninotchka, o Caballero sin espada. Però totes aquestes pel·lícules queden a un segon pla davant la pel·lícula que ha acabat esdevenint el film més famós de tots els temps: Lo que el viento se llevó.

A aquestes alçades, pot costar entendre per les noves generacions, el ressò que en el seu moment va tenir, i que en bona part encara conserva. Però tot es deu a la tenacitat i entusiasme d’un productor independent de Hollywood, David O. Selznick, el que la va portar a bon terme, després d’innombrables dificultats, com la recerca d’una actriu protagonista que no acabava de sortir mai, 17 guionistes, 5 directors i un pressupost que es va acabar desbocant a més de 5 milions de dòlars de l’epoca. Clark Gable, Vivien Leigh, Olivia de Havilland i Leslie Howard en serien els protagonistes, en una pel·lícula que va ser beneïda amb 8 Òscars més dos d’especials, i que el temps ha acabat mitificant, aconvertint-la en símbol d’una època daurada de fer cinema que no tornarà mai més, talment com les elegants festes del vell sud amb carruatges, mirinyacs, pameles, criades negres i barbacoes.

Aquesta conferència tracta de com es va forjar aquesta llegenda.

470901728

 

– Títol original: Com es va forjar una llegenda: “Lo que el viento se llevó”

– Any d’estrena: 2014

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard, Olivia de Havilland, George Cukor, David O. Selznick, Sidney Howard, Max Steiner…