con No hay comentarios

L’època daurada de Hollywood II

 

 

Segona part del recorregut per conèixer com funcionava el Hollywood més esplendorós en els seus millors anys

 

SINOPSI

Encara persisteix la idealitzada imatge que Hollywood, la meca del cinema, continua essent un lloc gairebé màgic, habitat per homes i dones amb un status superior al normal, que durant bona part del segle passat van assolir l’estatus de deús. Probablement aquesta època no va existir mai, només en l’enganyosa foscor de les grans sales de cinema avui desaparegudes, però si hi ha uns anys en què podia haver ocorregut, aquesta va ser sens dubte la dels anys trenta i quarantes. Avui en dia, només queden les cendres d’allò que s’entenia per la fàbrica dels somnis que durant diverses generacions va alimentar les esperances i les il·lusions de milions d’espectadors d’arreu del món.

Aquesta conferència és la segona part d’una que fa un breu recorregut sobre com funcionava la indústria d’aquells anys, i de quins van ser els gèneres que es van cultivar en una dècada marcada a Amèrica per la Gran Depressió.

Centrada en l’any 1939, el millor any pel que fa a la collita cinematogràfica, i on es van estrenar títols com La diligencia, Adiós Mr. Chips, Caballero sin espada, Cumbres borrascosas, Amarga victoria, Ninotchka, Corazones indomables, Los violentos años veinte, La vida privada de Elizabeth y Essex, Esmeralda la zíngara, hi ha dues pel·lícules que destaquen especialment: El mago de Oz i Lo que el viento se llevó.

La sessió també analitza la importància del cinema en la Gran Depressió i en els anys immediatament posteriors a la Segona Guerra Mundial, amb títols com La rosa púrpura de El Cairo (1985) i The Majestic (1999).

purple_rose_of_cairo1

 

– Títol original: “El cinema dels daurats anys 30. Segona Part”

– Any d’estrena: 2003

– Muntatge del director: 2005

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Judy Garland, Clark Gable, Vivien Leigh, Mia Farrow, Martin Landau…

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar