con No hay comentarios

Harold Lloyd

 

 

Vida i obra d’un dels grans creadors de rialles del cinema mut, el màxim exponent del cinema esbojarrat dels anys vint.

 

SINOPSI

Encara que en el seu moment va rivalitzar en popularitat amb Chaplin, Harold Lloyd (1893-1971) ha quedat com el tercer classificat d’una selecta llista de còmics del cinema mut que encapçalen precisament Chaplin i Buster Keaton. Lloyd és el producte dels esbojarrats i feliços anys vint, amb tot el que va suposar l’optimisme d’una bonança econòmica després de la primera guerra mundial, la fe en el progrés, especialment el tecnològic, i el lideratge dels Estats Units.

La imatge més coneguda que tenim d’ell és la d’ell penjat d’un rellotge en l’antològica d’El hombre mosca (1923), però no podem deixar de banda que al llarg dels seus 35 anys de carrera, va actuar en 176 curts i 16 llargmetratges.

Descobert pel productor Hal Roach, Lloyd va interpretar sempre un jove de províncies que no estaria massa lluny de ser un retrat d’ell mateix. Un paio formal, ambiciós, que superaria les dificultats amb enginy, i que acabaria essent el paradigma del ciutadà normal, l’estereotip del somni americà, però amb més intrepidesa. Això sí, amb un barret de palla i unes ulleres (sense vidre).

A la conferència descobrirem els seus difícils inicis, precisament com imitador de Charlot, fins a la consagració, a principis dels anys vint, amb títols com Doctor Jack (1922), La caza del zorro (1921), o Un tenorio tímido (1924).

L’arribada del cinema sonor serà el principi de la fi d’una exitosa carrera, i després de prop de quaranta anys d’oblit, Lloyd comprovarà, poc abans de morir, com les seves pel·lícules acabaven sent reivindicades.

 

– Títol original: “Genis del Cinema Còmic Mut (III). Harold Lloyd”

– Any d’estrena: 2012

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Harold Lloyd, Hal Roach, Bebe Daniels, Mildred Davis, Jobyna Ralston…

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar