con No hay comentarios

Grans Herois del Hollywood Clàssic – Part 2: 1940-1950

 

 

Un recorregut per alguns dels actors més destacats de la història del cinema dels anys quarantes i cinquantes

SINOPSI

Un dels elements que van contribuir extraordinàriament a la popularitat del cinema va ser l’star system, el “sistema de les estrelles” pel qual la gent anava al cinema per l’admiració que professava a una estrella, i no seguint criteris com el director o l’argument. Hollywood ho va tenir molt present des del principi i va crear al voltant de les seves estrelles una aureola fantàstica que encara ara continua fascinant a les noves generacions.

La conferència “Grans Herois del Hollywood Clàssic. (1940-1950)” és la segona part d’una sessió que es va estrenar al 2013 i que va estar dedicada als actors de finals dels anys 20’s, els 30’s i part dels 40’s. Així que aquesta tracta dels herois dels 40’s, 50’s i una mica dels 60’s. Són els darrers anys del què coneixem com el Hollywood clàssic, aquell que es troba entre els anys 20 i finals dels 50. En el cinema d’aquella època, cada estrella projectava una determinada personalitat, que no deixava de ser una mica el reflex de la seva vida real.

En aquesta conferència s’analitzen els diversos tipus dels actors dels anys quarantes i cinquantes estructurats en diverses categories: els rebels, els galants, els anglesos, els comediants, els durs, els cínics, i els superherois. Les petites biografies es complementen amb alguns fragments de les seves pel·lícules més identificatives.

Totes aquestes grans estrelles van representar el millor d’una època de Hollywood: brillant, espurnejant, glamourosa, però ja desapareguda.

BRANDO

 

– Títol original: “Grans Herois del Hollywood Clàssic. II Part”

– Any d’estrena: 2015

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Marlon Brando, James Dean, Paul Newman, Rock Hudson, Rex Harrison, Jack Lemmon, Burt Lancaster, Kirk Douglas, George Sanders, Vincent Price, Gregory Peck, Charlton Heston…

6EC5E6860

També et pot interessar