con No hay comentarios

Grans Herois del Hollywood Clàssic – Part 1: 1930-1940

 

 

Un repàs mitològic d’alguns dels actors més rellevants de la història del cinema en alguns dels anys més fascinants del Hollywood clàssic.

 

SINOPSI

Encara que faci dècades que ja hagi desaparegut, ens queda la idealitzada impressió que Hollywood continua essent un lloc màgic, habitat per homes i dones amb un status superior al normal. Probablement aquesta època no va existir mai, però si hi ha uns anys en què podia haver ocorregut, aquesta va ser sens dubte la dels anys trenta i quarantes del segle passat, quan la Meca del Cinema es regia per allò que es coneix com l’star system, el “sistema de les estrelles” pel qual la gent anava al cinema per l’admiració que professava a una estrella, i no seguint criteris com el director o l’argument. Hollywood ho va tenir molt present des del principi i va crear al voltant de les seves estrelles una aureola fantàstica que encara ara continua fascinant a les noves generacions.

La conferència “Grans Herois del Hollywood Clàssic (1930-1940)” és la primera part d’una conferència que tracta els principals actors d’aquesta època, els que vénen amb la irrupció del cinema sonor (finals dels 20’) i s’allarga fins ben entrats els 40’s.

En aquesta conferència s’analitzen sis grans arquetipus d’homes, com els herois, els cavallers, els nois dolents, els galants, els aventurers, o els durs, entre d’altres. I les petites biografies es complementen amb alguns fragments de les seves pel·lícules més identificatives.

Totes aquestes grans estrelles van representar el millor d’una època de Hollywood: brillant, espurnejant, glamourosa, però ja desapareguda.

Cary Grant

 

– Títol original: “Grans Herois del Hollywood Clàssic. Primera Part”

– Any d’estrena: 2013

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Gary Cooper, Henry Fonda, James Stewart, Humphrey Bogart, James Cagney, Robert Taylor, Cary Grant, Errol Flynn, Tyrone Power, Clark Gable, John Wayne…

 

6EC5E6860

També et pot interessar