con No hay comentarios

El Gran Musical Americà: La dècada prodigiosa (1952-1961)

 

 

Tercera i última part d’un cicle de confèrencies dedicades al gran musical nordamericà.

 

SINOPSI

Tercera i última de les conferències dedicades al cinema musical, un dels gèneres preferits per a tots els espectadors, on les cançons, els balls, les coreografies i les fantasies gairebé oníriques, formen part de l’època més extraordinària del Hollywood clàssic, i possiblement de la idealització que encara persisteix sobre l’anomenada Meca del Cinema.

En aquesta tercera conferència s’analitza la dècada més significativa del musical, la dels anys 50’s, que culmina sempre de la mà d’Arthur Freed com a productor i Vincente Minnelli o Stanley Donen com a directors. Junts, i sota l’ègida de la Metro Goldwyn Mayer, es rodaran films tan populars com Cantando bajo la lluvia (1952), Melodías de Broadway 1955 (1953) o Siete novias para siete hermanos (1954), per només citar tres de les mostres més destacades.

La resta de productores, però, oferiran altres mostres d’un gènere cada vegada més sofisticat: Warner Bros, amb Ha nacido una estrella (1954), Paramount, amb Navidades blancas (1952), Universal amb Música y lágrimas (1955), i Twentieth Century Fox, amb films com Los caballeros las prefieren rubias (1952) o El rey y yo (1956).

Dues grans pel·lícules com Gigi (1958) i especialment West Side Story (1961) marcaran un abans i un després del gènere, que a partir de la segona meitat de la dècada, comença a entrarà en decadència: la consolidació de la televisió, l’adveniment del Rock & Roll, i els nous gustos del públic arraconaran fins gairebé l’oblit un gènere que fins llavors havia estat un dels símbols de Hollywood.

sevenbridesforsevenbros

 

– Títol original: “El Gran Musical Nordamericà. Tercera Part”

– Any d’estrena: 2010

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Gene Kelly, Howard Keel, Jane Powell, Fred Astaire, Marilyn Monroe, Yul Brynner, Deborah Kerr, Mario Lanza, Louis Jourdan, Leslie Caron…

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar