con No hay comentarios

El Gran Musical Americà: Inicis i Consolidació (1927-1939)

 

 

Primera part d’una trilogia dedicada a un dels grans gèneres del Hollywood clàssic: el musical

 

SINOPSI

El musical és un dels gèneres preferits per a tots els espectadors. Les cançons, els balls, les coreografies i les fantasies musicals han format part de l’època més extraordinària del Hollywood clàssic, i la sola evocació de Fred Astaire i Ginger Rogers entonant el «cheek to cheek» o de Gene Kelly cantant i ballant sota la pluja, representen el passaport més directe i eficaç al glamour dels millors anys de la fàbrica dels somnis.

Aquesta és una trilogia de conferències que repassa aquestes tres dècades d’esplendor que comencen l’any 1927, amb la irrupció del cinema sonor, i que conclouen l’any 1958 amb la realització de Gigi de Vincente Minnelli. Un gènere que té un inici ben precari per les tècniques d’aquella època però que va ser capaç d’oferir als anys trenta algunes de les mostres més rellevants de la seva història, coincidint amb el període més dur de la Gran Depressió.

Així doncs, es descobreix quina va ser la primera pel·lícula sonora de la història, que també va ser la primera que va contenir algunes cançons (El cantor de jazz, 1927), i es passen imatges del primer musical que va guanyar l’Òscar (La melodía de Broadway, 1929). També es repassen alguns dels noms imprescindibles d’aquella dècada d’innovacions i experimentació, com Lloyd Bacon o Burby Berkeley, però també Diana Durbin, Maurice Chevalier, o Judy Garland. I pel·lícules com La calle 42 (1933), Vampiresas 1933 (1933), La viuda alegre (1934), Loca por la música (1938) o El Mago de Oz (1939).

Aquesta primera part s’atura a les portes de la Segona Guerra Mundial.

el-mago-de-oz-portada1

 

– Títol original: “El Gran Musical Nordamericà. Primera Part”

– Any d’estrena: 2009

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Al Jolson, Busby Berkeley, Dick Powell, Ruby Keeler, Fred Astaire, Ginger Rogers, Diana Durbin, Maurice Chevalier, Jeannette MacDonald, Judy Garland…

 

6EC5E6860

També et pot interessar