Curriculum

Albert Beorlegui, Conferències de Cinema

Albert Beorlegui i Tous 

(Sabadell, 1971)

Llicenciat en Dret, i Tècnic de Comunicació de l’Ajuntament de Matadepera, col·labora des del 1994 en nombrosos mitjans de comunicació com a comentarista cinematogràfic, entre els quals actualment destaquen emissores com RAC 1 (“El basar de les sorpreses”, “No ho sé”), tot i que també ha col·laborat a Catalunya Ràdio (“El suplement”), Cadena SER (“El crepuscle dels déus”), o Onda Rambla (“El club del cinèfils impenitents”) entre d’altres.

Autor de diversos articles de cinema, va ser coautor amb Josep Torrella del llibre Sabadell, Cent anys de cinema (1996), i amb Jordi Tomàs del llibre El cinema amateur a Catalunya (2009), a banda de participar en el Diccionari del Cinema a Catalunya (2006) que va coordinar Joaquim Romaguera.

Durant 15 anys (2001-2016) va ser director del programa cultural de Ràdio Sabadell La Caixa de Pandora i ha format part del jurat en una trentena de concursos de cinema amateur, entre els quals hi ha el Selectiu UNICA del Concurs Nacional. Va ser comissari de “Sabadell, càmera i acció. Exposició sobre la història del cinema a Sabadell”, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell al 2019. En aquest 2021 s’ha publicat el catàleg de l’exposició, de la qual n’ha estat també l’autor. També en aquest any col·labora com articulista a la revista Serra d’Or

Des que va començar a fer conferències, ja n’ha impartit més de 1.000.

 

Consulta el Calendari de Conferències programades pels propers mesos.

 

 

rac1-logo

catalunya radio

el-cinema-amateur-a-catalunya-hor

romaguera_top1