con No hay comentarios

Cineteràpia

 

 

Un recorregut per veure com la influència del cinema es pot aplicar a la nostra experiència personal

 

SINOPSI

Partint del contingut de la conferència “Cinema & Societat: com les pel·lícules ens han influït” aquesta sessió analitza el principi de dos psicòlegs nordamericans, John i Jan Hestley, que al seu llibre “Cineteràpia”, publicat als anys norantes, van establir la idea que determinats estats depressius lleugers poden combatre’s amb el visionat de determinades pel·lícules.

A partir d’aquesta reflexió, s’analitzen diverses pel·lícules que al llarg de la història han exercit una poderosa influència en els espectadors, i que aquesta ha estat major si l’edat cronològica d’aquests coincideix amb la dels personatges de la ficció.

D’aquesta manera, es veu com Cuenta conmigo (1986) va influir en la generació adolescents a mitjans dels anys vuitantes; o com El club de los poetas muertos (1989) va marcar molts projectes vitals en els espectadors que es van deixar portar per un carismàtic professor anomenat Robin Williams. També es mencionen pel·lícules com Algo para recordar (1993), on es reflexiona sobre la visió de l’amor que tenim a través del cinema amb la parella Tom Hanks i Meg Ryan, o ¡Qué bello es vivir! (1946), veritable catarsi d’esperit nadalenc que ens impregna a tots plegats d’una esperit de solidaritat. Fins i tot un fet tan inevitable com la mort ha estat tema principal de diverses pel·lícules que han alleugerit la seva inevitabilitat.

La conferència acaba amb un fragment de Hannah y sus hermanas (1986), on Woody Allen ens demostra que el cinema és capaç d’alleugerir-nos de la càrrega vital que sovint hem de suportar.

 

– Títol original: “Cinema & Societat. Part II”

– Any d’estrena: 2001

– Muntatge del director: 2003

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: River Phoenix, Will Wheaton, Richard Dreyfuss, Robin Williams, Tom Hanks, Meg Ryan, James Stewart, Donna Reed, Woody Allen…

 

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar