con No hay comentarios

Charles Chaplin – Part 1: 1889-1917

 

 

Primera part de la vida i obra de Charles Spencer Chaplin, “Charlot”, un dels autèntics genis del cinema.

 

SINOPSI

Autèntic icona del cinema i, per extensió de la cultura popular del segle XX, Charles Chaplin resulta una de les personalitats més apassionants de conèixer, i no només des d’un punt de vista cinematogràfic. Aquesta conferència, la primera de dues, pretén essencialment ser un redescobriment de la seva obra per tal que les noves generacions, però especialment aquelles que el van conèixer en vida, puguin reivindicar el seu immens llegat.

Charles Chaplin va tenir un infància que sembla sortida d’una novel·la de Charles Dickens. Nascut el 16 d’abril de 1889, en el si d’una família de modestos actors, ja de ben nen va haver d’espavilar-se per tirar endavant. Adoptat per Sidney, el seu germà gran, un cop mort el pare i amb la mare internada en una casa de salut, Charlie va formar-se a la companyia teatral de Fred Karno, i en un dels seus viatges de gira per Amèrica, va ser descobert per Mack Sennett que li va oferir l’oportunitat d’entrar en el món del cinema.

La seva carrera és llavors meteòrica: contractat per la Keystone a raó de 150 dòlars a la setmana, fitxarà un any després per Essanay, cobrant 1.200 dòlars a la setmana. L’any 1918 fitxa per Mutual, que li ofereix una quantitat astronòmica en aquella època: 10.000 dòlars a la setmana. Abans de fer els trenta anys, doncs, Chaplin és una figura reconegudíssima internacionalment, i el seu famós personatge de Charlot, el que li proporcionarà la immortalitat.

Aquesta conferència repassa tots aquests anys aturant-se just quan és contractat per la First National i és a punt de rodar el seu primer gran projecte: El chico (1921).

charlie-chaplin-with-eric-campbell-in-the-rink

 

– Títol original: “Genis del Cinema Còmic Mut (I). Charles Chaplin. Primera Part”

– Any d’estrena: 2011

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Charles Chaplin, Mack Sennett, Edna Purviance, Eric Campbell, Henry Bergman, Albert Austin…

6EC5E6860

També et pot interessar