con No hay comentarios

“Cantando bajo la lluvia”, el millor musical de la història

Com una de les pel·lícules més estimades és una crònica (més o menys idealitzada) d’un episodi traumàtic a Hollywood.

 

SINOPSI

El març del 2023 es compleixen 70 anys de l’estrena al nostre país de Cantando bajo la lluvia (Stanley Donen i Gene Kelly, 1952), una de les pel·lícules més estimades de la història del cinema. Un film rodó, ple de vitalitat, optimisme i amor incondicional pel cinema, que ha estat considerat el millor musical mai rodat, i amb una escena que forma part de la iconografia del segle XX: Gene Kelly cantant i ballant sota la pluja.

Malgrat aquesta dimensió llegendària que té actualment la pel·lícula, no sempre va ser així: sí que va ser un èxit notable quan es va estrenar, semblant al d’Un americano en París (Vincente Minnelli, 1951), de l’any anterior, però la crítica no la va valorar tan bé. No va guanyar cap Òscar, i amb el temps va caure en un cert descrèdit, fins al punt que l’any 1969, Stanley Donen, el seu director, va manifestar que la pel·lícula era “molt dolenta, amb dues o tres escenes bastant reeixides però res més. I a més, terriblement sentimental”.

Avui és un film mític, però més enllà de la música, el ball i la història, no deixa de ser també un document (idealitzat, però històric) d’un dels períodes més convulsos de Hollywood: el de la difícil transició del cinema mut al cinema sonor a les portes de la Gran Depressió nord americana, i amb una indústria que tot just s’estava consolidant com a la gran maquinària de l’entreteniment de tot un segle.

En aquesta conferència es descobreix el context històric (marcat per la cacera de bruixes, i l’amenaça de la TV com enemic del cinema), però també cinematogràfic (la sentència Estats Units contra Paramount, la dimissió de Louis B. Mayer al capdavant de la Metro Goldwyn Mayer amb tota la càrrega simbòlica que va significar), d’una de les pel·lícules més perfectes sorgides de la meca del cinema.

Acompanyeu-nos entre bambolines per saber la (veritable) història de Cantando bajo la lluvia.

 

 

– Títol original: “Cantando bajo la lluvia”, el millor musical de la història

– Any d’estrena: 2022

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Arthur Freed, Stanley Donen, Gene Kelly, Donald O’Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen, Cyd Charisse, Millard Mitchell, Kathleen Freeman…

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar