con No hay comentarios

Buster Keaton

 

 

Vida i obra de Buster Keaton, un dels genis del cinema còmic mut a reivindicar.

 

SINOPSI

Situat al mateix podi que Charles Chaplin i Harold Lloyd, però comptant a més amb la simpatia de la intel·lectualitat europea (García Lorca i Alberti li van dedicar poemes surrealistes), Buster Keaton representa no tant la comicitat sinó l’habilitat per caure sense fer-se mal mantenint una admirable imperturbabilitat.

Nascut l’any 1895 en una excèntrica família d’artistes, Keaton es va criar entre bambolines i segons explicava, només va anar un dia a l’escola. La seva vida errant va canviar quan coneix un altre il·lustre còmic, Roscoe ‘Fatty’ Arbuckle, que li facilitarà el seu debut al cinema amb Fatty asesino (1917), i amb qui acabarà rodant una dotzena de curtmetratges.

Després de la Primera Guerra Mundial, s’establirà pel seu compte, duent a terme, entre 1920 i 1928 el gruix més important de la seva carrera: 11 pel·lícules i 19 curts entre els quals es troba el millor de la seva carrera.

Pel·lícules com Las tres edades (1923), El moderno Sherlock Holmes (1924), El navegante (1924), Las siete ocasiones (1925), El maquinista de la general (1926), o El heroe del río (1928) el col·locaran al cim, però la irrupció del cinema sonor, un desafortunat contracte amb la Metro Goldwyn Mayer i problemes personals el van portar a l’oblit quan no tenia ni 40 anys.

Poc abans de morir, al 1966, la seva obra va començar a ser recuperada, i avui dia està considerada una de les millors filmografies d’aquella enjogassada, divertida i alegre dècada dels anys 20.

The_General

 

– Títol original: “Genis del Cinema Còmic Mut (II). Buster Keaton”

– Any d’estrena: 2012

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Buster Keaton, Will Rogers, Al Jolson, Harry Houdini, Roscoe ‘Fatty’ Arbuckle, Natalia Talmadge…

 

6EC5E6860

També et pot interessar