con No hay comentarios

Aventures Marítimes

 

 

Tercera i última part de la trilogia de conferències que redescobreix el cinema d’aventures clàssic

 

SINOPSI

La tercera i darrera conferència de la trilogia dedicada al cinema d’aventures clàssic analitza les aventures que tenen com a transfons el mar, en les seves múltiples variants. I es repassen les millors pel·lícules de les grans productores de Hollywood: Rebelión a bordo (1935), de la Metro Goldwyn Mayer; El capitán Blood (1936) i El temible burlón (1951), de la Warner Bros; El cisne negro (1942), de la Twentieth Century Fox; El mundo en sus manos (1952), d’Universal Pictures, o La isla del tesoro (1950), de la Walt Disney Productions.

Tancant el cercle que es va iniciar a la primera conferència, també es dedica un apartat a parlar de les adaptacions de novel·les de Jules Verne per a la pantalla, l’escriptor que més aventures ha inspirat als lectors dels segles XIX i XX. En aquest cas, s’analitzen dues de les més brillants adaptacions dutes a terme: La vuelta al mundo en ochenta días (1956), i Viaje al centro de la Tierra (1959).

Les tres xerrades pretenen demostrar com l’esperit de l’aventura està condensat en bona part en un grapat de bones pel·lícules del Hollywood clàssic. Com escriu Robert Louis Stevenson al prefaci de La illa del tresor: “Si les històries o tonades de vells mariners, de tempesta i aventura, de fred i de calor; si goletes, illes i Robinsons i bucaners, i or enterrat, i tots els vells relats, tornats a explicar, exactament a la manera antiga ja no agraden, que jo i tots els meus pirates compartim la tomba on ells i les seves creacions descansen!»

le tour du monde en quatre vingts jours around the world in eigthy days 1957 real : Michael Anderson Cantinflas David Niven Shirley Mac Laine Robert Newton collection christophel

 

– Títol original: “El cinema d’aventures clàssic. Tercera Part”

– Any d’estrena: 2011

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Clark Gable, Charles Laughton, Errol Flynn, Olivia de Havilland, Burt Lancaster, Nick Cravat, Tyrone Power, Maureen O’Hara, Gregory Peck, Anthony Quinn, David Niven, James Mason…

 

6EC5E6860

També et pot interessar