con No hay comentarios

Aventures Històriques

 

 

Primera d’una trilogia de conferències que analitza el cinema d’aventures que vam estimar quan érem nens

 

SINOPSI

Preferit per petits (i no tan petits), el gènere d’aventures clàssic ens evoca no només la millor època de Hollywood sinó també la nostra infantesa, quan ens pensàvem que el món estava dividit entre els “bons” i els “dolents” i que el bé sempre acaba triomfant sobre el mal. Santa innocència!

Estructurada en tres conferències, en aquesta primera s’analitzen breument els trets definitoris que marquen el cinema d’aventures com a gènere, (què entenem per aventura, qui la protagonitza, on se situa, quan té lloc, què pretén…), i es comença pel peoner George Méliès i el seu Viatge a la lluna (1902), adaptació lliure de la famosa novel·la de Jules Verne, i es continua amb el saltimbanqui Douglas Fairbanks i el seu prodigiós Robin de los bosques (1922).

El gruix de la sessió, però, se centra en el gènere històric, on es repassen algunes de les mostres més destacades del període daurat, el que abraça de 1930 a 1960, i que coincideix amb l’època dels grans estudis. Així, es comença analitzant les aventures històriques, parlant de les pel·lícules ambientades a l’edat medieval, com Robin de los bosques (1938) o El halcón y la flecha (1950), per citar dues de les mostres més destacades. També es comenten algunes de les pel·lícules més rellevants del què es coneix com el gènere de “capa i espasa” amb títols tan notables com Los tres mosqueteros (1948), Scaramouche (1952) o El prisionero de Zenda (1952).

Aquesta primera conferència acaba destacant de les pel·lícules colonials, on Las cuatro plumas (1939) possiblement sigui el seu títol més rellevant.

024

 

– Títol original: “El cinema d’aventures clàssic. Primera Part”

– Any d’estrena: 2010

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: George Méliès, Douglas Fairbanks, Errol Flynn, Olivia de Havilland, Burt Lancaster, Gene Kelly, Stewart Granger, Deborah Kerr…

 

 

6EC5E6860

També et pot interessar