con No hay comentarios

Aventures Exòtiques

 

 

 

Segona part d’una trilogia de conferències que analitza el gènere del cinema d’aventures en el Hollywood clàssic

 

SINOPSI

Dins la trilogia dedicada al cinema d’aventures clàssic (les conferències de la qual poden ser impartides de manera independent, per altra banda), a la segona part s’analitzen les aventures que es desenvolupen en llocs exòtics, essencialment a la selva i a orient, tenint present, això sí, que el el gènere evoca no només la millor època de Hollywood, sinó també, possiblement, de la nostra infantesa.

Pel que fa a la selva, el que també és equiparable a qualsevol lloc on no hi ha arribat la civilització, s’analitzen tres tipus diferents d’escenaris: un primer, el de l’home com a part integrant de la natura, o el que ve a ser el mite del bon salvatge. I en aquest cas, l’exemple més paradigmàtic és del Tarzán de los monos (1931). Un segon, on la natura acaba dominant l’home malgrat els seus esforços per controlar-la. Dos bons exemples serien La senda de los elefantes (1953) i Cuando ruge la marabunta (1954). Finalment, la vessant salvatge de la naturalesa també pot ser contemplada com si fos un viatge iniciàtic per aquells que hi passen un període de temps en ella. I en aquest sentit, Las minas del rey Salomón (1950), La reina de África (1951) o Mogambo (1953), serien bones mostres.

En aquesta conferència també es repassen dos notables exponents de cinema que passa a l’exòtic orient i que el filtre del glamour de Hollywood va idealitzar convenientment: la vessant espiritual d’Horizontes perdidos (1935), i la més fantasiosa El ladrón de Bagdad (1940).

king_solomons_

 

– Títol original: “El cinema d’aventures clàssic. Segona Part”

– Any d’estrena: 2011

– Durada: entre 60 i 75 minuts

– Intèrprets: Johnny Weissmuller, Maureen O’Sullivan, Elizabeth Taylor, Dana Andrews, Charlton Heston, Stewart Granger, Deborah Kerr, Humphrey Bogart, Katharine Hepburn, Clark Gable, Ava Gardner, Grace Kelly, Sabú…

 

6EC5E6860

També et pot interessar